Tort cu fructe si frisca

de Julie in Torturi, 26 Ian 2011 | 5470 vizualizari

 

Un tort racoritor,plin cu fructe exotice si decorat cu frisca din abundenta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 mandarine,
  • 2 portocale,
  • 2 kiwi,
  • 1 conserva ananas,
  • 5 g gelatina,
  • 300 g frisca
  • Decor:
  • 300-400 g frisca,
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

Se coace un blat rotund din ingredientele date, se lasa sa se raceasca si se taie in trei.

Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa , se dizolva pe baie de aburi si se toarna peste fructele deja scurse de zeama.  Se lasa la frigider pentru 25-30 minute. Intre timp se bate frisca. Dupa ce amestecul de fructe s-a racit bine ,se combina cu frisca . Blatul se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas si se umple cu crema din fructe si frisca.

Deasupra se decoreaza cu frisca si fructe dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu pişcoturi